Prim Ajutor
Masuri de prim ajutor

 

Este foarte important să știți ce trebuie să faceți în caz de accident sau de urgență. Ajutorul imediat acordat unei persoane rănite sau bolnave înaintea sosirii medicului se numește primul ajutor. Este important să aveți la domiciliu o cutie de prim ajutor pentru orice situație de urgență. Trebuie să conțină vata, dezinfectant, unguent antiseptic, tifon, plasture, bandaje și un unguent/ alifie.

 

Iată câteva măsuri de prim ajutor:

1. Pentru tăieturi minore, curățați zona cu un anumit dezinfectant și aplicați unguent antiseptic. Acoperiți-o cu o bucată de tifon și lipiți-o cu un plasture.

2. Pentru răni sau tăieturi profunde, mai întâi încercați și opriți sângerarea apăsând rana cu o bucată de tifon sau bandaj. Păstrați zona plăgii ridicate, dacă este posibil. Legați ferm bandajul și solicitați ajutor medical.

3. În cazul unei leziuni arse, se toarnă imediat apă rece peste zona afectată. Aplicați un unguent. Acoperiți victima și duceti-o la un spital.

4. În cazul în care cineva este înțepat de o insectă ca o albină, trebuie să eliminăm mai întâi acul și apoi se tratează partea afectată.

5. Muscatura de șarpe poate fi fatala dacă șarpele este veninos și, prin urmare, are nevoie de o atenție imediată. Legați o fasie de pânză sau un siret de pantof strâns peste cea mai apropiată articulatie de mușcătura. Acest lucru împiedică răspândirea veninului. Duceti victima la spital cât mai curând posibil.

6. Dacă cineva își fracturează brațul sau piciorul, puteți imobiliza zona prin legarea unei atete din bastoane sau carton sau o curea pentru a susține membrele, până când este disponibil ajutor medical.

 

Continut trusa prim ajutor:

Tifon; Suport pentru bandă rulantă; Foarfece; Mănuși de unică folosință; Comprese; Bandaje

 

 

Pentru situații de urgență, vă rugăm să ne contactați: Mobil: +4.0722.20.26.

 Cauta cazare

Camera 1reset

Sunflower Old Town Apartament 3*

internet

parcare


Alege apartament

Friends Old Town Apartament 3*

internet

parcare


Alege apartament

Wonderful Old Town Bucharest Apart 3*

internet

parcare


Alege apartament


Cautam apartament


Va rugam asteptati, cautam cele mai bune oferte pentru dumneavoastra!