Zona turistică Vlăsia
Zona turistică Vlăsia

Marchează nordul și nord-estul Bucureștiului. Este caracterizată, de asemenea, de păduri și lacuri. În partea vestică a zonei se află complexul Băltești – Țigănești. Lacul și pădurea Scroviștea, unde întâlnim Palatul Scroviștea, reprezintă o construcție princiară spectaculoasă, ce a fost proprietatea Casei Regale a României.

Dacă ajungeți în zonă, nu trebuie să ratați mânăstirea Bălteni (1623) și mânăstirea Țigănești. Localizat în comuna Ciolpani, situată la 35 km de București, pe DN1, lăcașul este o mânăstire de maici. Așezământul monahal datează din 1780. Aici se află o mare colecție de artă.

Cea mai atractivă zonă este, însă, complexul Snagov – ce include lacul și pădurea Snagov, pădurile Gruiu și Vlăsia. Pădurea și Lacul Snagov se situează la 35 km nord de București, lângă autostrada ce leagă capitala de Ploiești. Pe o insulă, în mijlocul lacului, se află mânăstirea care adăpostește mormântul domnitorului Vlad Țepeș. Snagovul l-a găzduit, în 1694, pe mitropolitul Antim Ivireanu.

Lacul Snagov – cu 16 km lungime, 1 km lățime și o adâncime medie de 9 metri, de și există un punct unde adâncimea este de 80 m – prezintă spre margini numeroase intrânduri sub formă de golfuri, pe care localnicii le-au denumit « cozi ». Tot aici se află Complexul Pacea, Vila 23 ce dispune de restaurant, debarcader, ștrand și spații de agrement, Restaurantul Vânătorul și Hanul Vlăsiei. Lacul Snagov, înconjurat de un parc amenajat, oferă numeroase facilități de agrement, printre care se numără plimbările cu șalupa.

În sud-estul regiunii lacului Snagov se află lacul Căldărușani, cu o suprafață de aproape 3 kmp și 4 metri adâncime. Zona este renumită datorită prezenței Mânăstirii Căldărușani. Lăcașul de cult, fondat în 1638, de către domnitorul Matei Basarab, a fost fortificat cu ziduri, trecând, în timp, prin trei procese majore de reparaţie.Cauta cazare

Camera 1reset

Casa Rosa Sabareni 3*

internet

parcare


Alege apartament

Sunny Old Town Apartment 3*

internet

parcare


Alege apartament

Wonderful Old Town Bucharest Apart 3*

internet

parcare


Alege apartament


Cautam apartament


Va rugam asteptati, cautam cele mai bune oferte pentru dumneavoastra!