Zona turistică Valea Prahovei
Zona turistică Valea Prahovei

Zona se află la circa 100-150 km nord de Bucureşti. Aici se poate ajunge cu trenul sau cu automobilul, urmând şoseaua Bucureşti – Ploieşti (DN1) sau Autostrada A 3 Bucureşti – Ploieşti în circa 2 ore.

Prima oprire poate fi oraşul Ploieşti (60 km nord de Bucureşti), unde printre punctele de atracţie se numără Muzeul Ceasurilor. La est de această localitate se află Podgoria Dealu Mare, unde se pot face şi degustări. Centrele viticole ale podgoriei sunt Valea Călugărească, Urlaţi, Ceptura şi Tohani.

Staţiunea Sinaia, supranumită şi « Perla Carpaţilor », este situată la poalele Muntelui Furnica, la o altitudine ce variază între 800 şi 900 de metri. Între 1875 şi 1883, regele Carol I a construit aici reşedinţa sa de vară, Castelul Peleş, care este unul dintre cele mai cunoscute şi mai frumoase castele din lume.  Pătura de zăpadă persistă din septembrie până în martie, permiţând practicarea schiului pe nenumăratele pârtii amenajate, precum şi a bobului. Baza hotelieră este deosebit de bogată, existând spaţii de cazare, atât la hoteluri (cotate între 2 şi 5 stele) şi cabane, cât şi la vile şi pensiuni.

Aflată la poalele Masivului Caraiman, staţiunea Buşteni oferă un climat tonic şi un aer curat, bogat în radiaţii ultraviolete, recomandate în special pentru tratamentul asteniilor şi al stresului. De aici se poate ajunge la monumentele naturale “Babele” şi “Sfinxul”, aflate la 2290 de metri altitudine, precum şi la cel mai înalt vârf din Masivul Bucegi, Omu (2505 m). Pe vârful Caraiman se găseşte uriaşa Cruce a Eroilor, vizibilă din toată zona. Sezonul de schi durează din noiembrie până în martie, iar centrul alpin organizează escalade cu diferite grade de dificultate pe pereţii versanţilor Valea Albă, Coştila şi Gălbenele.

Ceva mai aproape de Bucureşti, într-o zonă de deal cu altitudini medii de 300-400 m, se află staţiunea Breaza. Staţiune balneoclimaterică încă din 1928, cu un aer bogat în ioni negativi şi bine ozonificat, Breaza este des comparată cu staţiunea Davos din Alpii Elveţieni. Aici se află şi un complex de golf, inaugurat în anul 2000, „Lac de verde”.Cauta cazare

Camera 1reset

Casa Rosa Sabareni 3*

internet

parcare


Alege apartament

Sunflower Old Town Apartament 3*

internet

parcare


Alege apartament

Sunny Old Town Apartment 3*

internet

parcare


Alege apartament


Cautam apartament


Va rugam asteptati, cautam cele mai bune oferte pentru dumneavoastra!