Zona turistică Ciocăneşti - Buftea
Zona turistică Ciocăneşti – Buftea

Situată la vest de oraş, zona este delimitată de valea râului Colentina. În partea sudică a regiunii, marcată de localitatea Buftea, cel mai apropiat oraş de Bucureşti, se află complexul Buftea – Mogoşoaia.

Lacul Mogoşoaia, situat la 15 kilometri de Bucureşti, are o suprafaţă de 66 de hectare. Pe malul acestui lac acoperit cu nuferi, în mijlocul unei splendide grădini, se află Palatul Mogoşoaia – o capodoperă a arhitecturii vechi româneşti. Menţionată în documente, pentru prima oară la 24 aprilie 1558, Mogoşoaia avea o curte boierească mai modestă. În 1698, domnitorul Constantin Brâncoveanu a comandat construirea unui palat amplasat alături de biserica construită tot de acesta în 1688. Domnitorul intenţiona să dăruiască palatul lui Ştefan, unul dintre cei patru fii ai săi. Din 1957, palatul a devenit Muzeul Brâncovenesc.

Mai la vest se află oraşul Buftea, situat în câmpia Vlăsiei, pe lunca râului Colentina. Prin Buftea trec drumurile naţionale DN 1A, ce permite o legătură rapidă spre Ploieşti şi Târgovişte, şi DN7, ce face legătura între Bucureşti şi Piteşti. Primul hrisov ce atestă existenţa aşezării datează de la 15 iunie 1577.

Buftea dispune de două staţii CFR : Gara Săbăreni (pe traseul Bucureşti – Piteşti), respectiv Gara Buftea, pe magistrala Bucureşti – Ploieşti.

Pe malul lacului Buftea, amenajat în 1934, cu o suprafaţă de 360 de hectare, se află Studiourile Mediapro, unde s-au turnat multe filme româneşti şi chiar internaţionale.

La Buftea, în Parcul Ştirbei, se află Palatul Ştirbei, transformat azi în hotel-restaurant. Edificiul a fost ridicat de Alexandru Barbu Ştirbei (1837 – 1895) la mijlocul secolului al XIX-lea. Este amplasat într-un splendid parc proiectat în stil britanic, cu lac interior, declarat astăzi rezervaţie naturală. Aici pot fi întâlnite şapte specii de conifere, alături de pini argintii. În acest edificiu s-a semnat, la 24 / 7 mai 1918 « Pacea de la Buftea », cunoscută şi drept « Pacea ruşinoasă », prin care România ceda părţi ale teritoriului naţional Germaniei şi Austro-Ungariei.

În Buftea se desfăşoară evenimente precum Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii sau Târgul de Toamnă. Oraşul dispune de două teatre – LOGOS şi BASTION – un muzeu şi o bază turistică de agrement.

Mai la nord, intrând în judeţul Dâmboviţa, se ajunge în Complexul Ciocăneşti, încadrat de păduri, marcate de râurile Crevedia şi Dâmboviţa. La Ciocăneşti merită vizitat Conacul Cantacuzino.Cauta cazare

Camera 1reset

Wonderful Old Town Bucharest Apart 3*

internet

parcare


Alege apartament

Sunflower Old Town Apartament 3*

internet

parcare


Alege apartament

Casa Rosa Sabareni 3*

internet

parcare


Alege apartament


Cautam apartament


Va rugam asteptati, cautam cele mai bune oferte pentru dumneavoastra!