Zona turistică Cernica - Pasărea
                                                                       Zona turistică Cernica - Pasărea

Situată în nordul şi estul Capitalei, este marcată de Valea Pasărea şi de cursul inferior al râului Colentina (râu care străbate partea de nord a Bucureştiului şi formează o salbă de lacuri de agrement). Zona este caracterizată de păduri, lacuri artificiale sau naturale, monumente istorice şi zone de agrement. La 10 km nord de Bucureşti se află Pădurea Băneasa. Un punct de atracţie al zonei, dincolo de terase şi restaurante, este Grădina Zoologică. Această regiune este dominată de salba de lacuri formate de râul Colentina: Mogoşoaia, Băneasa, Herăstrău, Floreasca, Fundeni, Pantelimon I şi II, Cernica. Mai la nord se află râul Pasărea, încadrat de pădurile Boldu-Creţuleasca, Ştefăneşti şi Tunari.

Un alt reper important este complexul Cernica – Pustnicu, unde întâlnim păduri cum ar fi Cernica, Pustnicu, Tânganu, Pasărea, Găneasa şi Afumaţi, precum şi lacurile Cernica şi Pantelimon.

La 14 km de Bucureşti, pe DN3 bis, pe malul Lacului Cernica şi în apropierea pădurii cu acelaşi nume, se află mănăstirea Cernica – monument istoric, construit în 1608. Mănăstirea adăposteşte un muzeu cu peste 300 de exponate, icoane şi obiecte de cult. Biblioteca dispune de circa 15.000 de volume. Pe malul lacului Cernica este amenajat un ştrand cu cabine, debarcader, restaurant şi terenuri sportive.

Totodată, Cernica este şi mănăstirea unde, între anii 1900 şi 1904, unul dintre monahi era chiar Tudor Arghezi, considerat drept unul dintre cei mai importanţi poeţi români.

La nord-est de Cernica şi la 29 km de Bucureşti, pe DN3, întâlnim localitatea Brăneşti, undxe se află Mănăstirea de maici Pasărea, ce găzduieşte părţi din Sfintele Moaşte ale Sfântului Pantelimon. Ctitorie a Sfântului Calinic de la Cernica, a fost ridicată în 1813. Mănăstirea are o colecţie de artă veche bisericească.Cauta cazare

Camera 1reset

Wonderful Old Town Bucharest Apart 3*

internet

parcare


Alege apartament

Sunflower Old Town Apartament 3*

internet

parcare


Alege apartament

Friends Old Town Apartament 3*

internet

parcare


Alege apartament


Cautam apartament


Va rugam asteptati, cautam cele mai bune oferte pentru dumneavoastra!