Zona turistică Argeş
Zona turistică Argeş

Este situată în sud-vestul şi sudul Bucureştiului, fiind marcată de râurile Argeş, Sabar şi Neajlov. Regiunea este caracterizată de păduri mari şi râuri cu plaje de nisip. În zonă se află satul Potlogi, unde poate fi vizitat un palat construit de Constantin Brâncoveanu în anii 1698 – 1699. Tot în regiune, în satul Pitaru, se află casa natală a pictorului Nicolae Grigorescu.

La 40 km sud de Bucureşti, în judeţul Giurgiu, se află satul Clejani, renumit pentru lăutarii săi. Acesta este locul de baştină al celebrului taraf Haiducii din Clejani.

La vest de Bucureşti, lângă comuna Ciorogârla, poate fi vizitată mănăstirea de maici Samurcăeşti, ridicată de Constantin Samurcaşi în 1808. Biserica se remarcă prin arhitectura brâncovenească, cu trei altare. Aici se păstrează două fragmente din pictura iniţială a lui Gh. Tăttărăscu. Mănăstirea are o impresionantă colecţie de icoane şi artă bisericească veche.

În sudul Bucureştiului, la mijlocul distanţei dintre Capitală şi Giurgiu, se află Parcul Natural Comana. Aici se află Rezervaţia ştiinţifică de ghimpe (Ruscus aculeatus) şi Rezervaţia ştiinţifică de bujor (Paeonia peregrina). Acestor două rezervaţii li s-a adăugat începând din anul 2004 Balta Comana, ca rezervaţie naturală şi zonă de protecţie avifaunistică. Lângă mirifica pădure Comana şi legendara Deltă a Neajlovului se află şi un complex de agrement, ce oferă cazare, restaurant şi un parc de aventură.Cauta cazare

Camera 1reset

Sunflower Old Town Apartament 3*

internet

parcare


Alege apartament

Casa Rosa Sabareni 3*

internet

parcare


Alege apartament

Friends Old Town Apartament 3*

internet

parcare


Alege apartament


Cautam apartament


Va rugam asteptati, cautam cele mai bune oferte pentru dumneavoastra!